Ga naar hoofdinhoud

Esthec

Nautifit is dé manufactoring partner van Esthec. Nautifit is verantwoordelijk voor alle stappen in het proces om een Esthec dek te maken. Nautifit inventariseert uw wensen, produceert het dek en kan op uw verzoek ook het dek leggen. In onderstaand schema staan de 7 stappen van het proces weergegeven. U kunt op elke stap klikken voor verdere uitleg.

INVENTARISATIE WENSEN

In deze fase bespreken we de wensen van de relatie. De kleur van het dek, het design en eventuele specialties zoals een voetrail of trapaankleding, worden besproken 

INMETEN VAN HET DEK

Wij meten het dek in om het te “digitaliseren”. De tekening wordt gebruikt om een lijnenspel te maken en een digitaal bestand om de freesmachines het patroon te laten uitfrezen

DIGITALE TEKENING / DEK ONTWERP​

Wij maken een designvoorstel qua lijnenspel. Hiermee kan u het dek naar eigen wens ontwerpen. Brede lijnen, smalle lijnen, dicht bij elkaar of een verrassende tekening

MDF VOORBEELD FREZEN​

Indien gewenst kunnen we een MDF voorbeeld maken met het door u gewenste design. Hiermee kunt u een nog beter beeld krijgen van het gewenste eindresultaat

FREZEN ​VAN HET DEK​

Het frezen van het dek is het belangrijkste deel van het fabricageproces. Hier wordt het dek gemaakt en de lijnen of dekpatronen in het dek aangebracht​.

ASSEMBLAGE VAN HET DEK​

Wij verlenen alle vormen van service en aftersales. Van schoonmaakadvies, reparaties na schade en gewenste aanpassingen​.

Het Esthec proces in beeld

Hoe het hierboven omschreven proces er in de praktijk uitziet? Bekijk ons ‘mounting’ filmpje om een duidelijk beeld te krijgen van ons vakwerk. Zoals u kunt zien zou het echt heel erg handing zijn om dit stukje tekst nog een beetje uit te werken zodat zaken lekker in het ontwerp passen.

Bekijk de film op YouTube

Waarom Esthec, alle voordelen op een rij:

Het is een superdek​

Esthec is simpelweg het beste, meest duurzame en mooiste dek. Én het dek vraagt de minste aandacht. De gruwelijke voorjaarsroutine van schuren, vloeken, nogmaals schuren en kitten is verleden tijd. Esthec is 100% varen en genieten.

De waarde van uw schip​

Elke expert kan u vertellen dat een schip een paar kritische punten heeft als het gaat om de waarde op langere termijn. Esthec is een stevige pijler onder het waarde behoud van uw schip.

Het is úw eigen schip, úw dek​

Een dek is een dek. Veel kanten kon je er niet mee op. Kleuren, vormen of patronen inbrengen waren onmogelijk. Wáren! Met Esthec hebt u de vrije hand en kunt u van een willekeurig dek, een dek maken dat past bij uw persoonlijkheid of die van uw schip. Voor hetzelfde geld en met dezelfde moeite.

Het is van Bolidt​

Zegt u waarschijnlijk niets, Bolidt, en dat is niet zo vreemd. Bolidt was nog niet zo lang actief in de recreatieve jachtbouw. Maar het bedrijf is een vooraanstaande wereldspeler als het gaat om de ontwikkeling, productie en toepassing van composiet. Ook buitengaats. Composietdekken van Bolidt zie je bijvoorbeeld terug op tientallen cruiseschepen en megayachten.

Mooi hè, dat bruine teak...​

Legendarische woorden van Henri Ford over de kleur van de T-Ford: “Natuurlijk kunt u kiezen. Zwart of zwart. Zegt u het maar”. Als het gaat om het dek leven we nog in de tijden van de “T”. Bruin of bruin, zegt u het maar (of groen van de algen, maar daarover later meer). Esthec is verkrijgbaar in 13 verschillende kleuren. Waaronder bruin overigens.

Van voor naar achter, van links naar rechts​

Met teak kan je niet zoveel kanten op. Je kunt de planken van voor naar achter leggen of van links naar rechts. Einde discussie. Esthec biedt u (en uw scheepsontwerper) de ruimte voor fantasie. Rond, vierkant, één lijn, géén lijn, een logo, een zin uit uw favoriete gedicht? U zegt het maar. Het is allemaal te verwerken in Esthec.

Good looking​

Scheepseigenaren zoeken al langer een duurzamer en een moderne vervanger voor teak, maar ze schrikken van de ‘plastic-look` die daar bij lijkt te horen. Esthec heft dat probleem op. Esthec heeft een exclusieve uitstraling die in niets onderdoet.

Zeebenen​

Esthec is eerlijk gezegd niet helemaal nieuw. Materiaal van soortgelijke aard gebruiken we al jaren als dek voor cruiseschepen. Die vloeren worden zeer intensief gebruikt en gaan zeker 15 jaar mee.

Leve de vooruitgang!​

Dat het even duurde voordat Esthec beschikbaar werd voor de jachtbouw, heeft alles te maken met het productieproces. Nieuwe ontwikkelingen maken het mogelijk het materiaal nu ook kostenefficiënt in te zetten voor kleinere dekken.

Antislip​

In een split second de spinnaker hijsen, onverwacht snel overstag om de concurrent de wind uit de zeilen te nemen. In de wedstrijdzeilerij komt een slippartij altijd ongelegen. Daarom werd Esthec eerst getest in de ruige wereld van het wedstrijdzeilen. De reacties waren overweldigend. Esthec: tijdens een pleziervaart en tijdens een wedstrijd op het scherpst van de snede.

Lucht voor Moeder Natuur​

Er wordt 80 hectare teakbos per dag (per dag!) gekapt en dat is elke keer weer een enorme hap uit de longen van Moeder Natuur. Door te kiezen voor Esthec draagt u bij aan het behoud van deze bossen​.

Veiligheid​

“Man overboord” is de grootste angst voor veel schippers. Maar de kans dat u een been of heup breekt door een simpele valpartij is vele malen groter. De constante grip van Esthec maakt die kans een stuk kleiner. Ook als het dek nat is. 

Gewichtsbesparing​

Esthec is niet alleen duurzamer en sterker dan teak, het is ook lichter in gewicht. In de jachtbouw biedt dat enorme voordelen. Door boven de waterlijn gewicht te besparen, kunt u ook onder de waterlijn gewicht besparen zonder dat het ten koste gaat van de stabiliteit en de kwaliteit van uw schip. Dubbele gewichtsbesparing dus, wat de snelheid en de wendbaarheid weer ten goede komt.

De hoogste tijd​

Roeispanen zijn motoren geworden. De romp is allang niet meer van hout maar van polyester, carbon of aluminium. Het sextant werd vervangen door GPRS. Rooksignalen door de marifoon. Het is de hoogste tijd voor Esthec op het dek.

Gun uw schip een tweede leven​

Esthec kan gemonteerd worden op nieuwe jachten, maar ook op bestaande. Met behoud van alle kwaliteit en voordelen.

Geen splintervorming​

Wel eens geprobeerd op open water een teaksplinter uit uw voet te halen?

Constante kwaliteit​

Teak scheurt, droogt uit en barst. Daar hebben we mee leren leven door dat liefdevol te omschrijven als 'karakter'. In dat geval, stellen we graag dat Esthec géén karakter heeft. Het wordt onder strikte kwaliteitsnormen geproduceerd onder geconditioneerde omstandigheden. Esthec 'bedenkt' zich niet. Géén scheuren. Géén splinters. Géén verloop in pasvorm. Esthec is één kwaliteit. Eén richting. Eén hardheid.

Spuit je dek schoon​

Het 11e gebod: zet nooit een hoge drukspuit op je dek. Dus op je knieën en poetsen! Je moet wat over hebben voor je uurtjes op het water, niet waar? Niet waar! Haal met enthousiasme een harde bezem over je Esthec dek. Je wordt beloond met een van pret glimmend dek. En terwijl de rest van de jachthaven nog op de knieën ligt, hijs jij de zeilen. Opnieuw: glimmend van pret.

Weg met algen​

Hebt u zich wel eens afgevraagd waar al die algen en bacteriën vandaan komen die uw dek in twee, drie weken tijd een groene uitstraling geven? Uit de opname van water. Esthec neemt geen water op. En daarom heeft u straks nauwelijks nog algen aan boord.

Afval vermindering​

Ongeveer 60% van de boom, heeft knoesten of verkeerde jaarringen. Dat krijgt het stempel 'minderwaardig' en wordt weggegooid. Het is pure afval. Bij productie van Esthec ontstaat geen afval. Wat er overblijft bij het op maat snijden van het dek, wordt gebruikt voor kleinere dekdelen.

Overal thuis​

Esthec is getest onder de verzengende zon van het Caribische gebied, op de zoutste zeeën en in de helse kou rond de polen. Het gaf geen krimp. Ook niet na jaren.

Simplicity​

Het geheim van Esthec is simplicity. Slechts een CAD tekening is nodig om het gehele dek op maat te maken. En als het dek 'made to fit' is gemaakt, monteren specialisten met het grootste gemak Esthec op de romp. Die simpelheid voorkomt fouten en vergissingen.

Wereldwijd verkrijgbaar​

Ook als uw boot niet in Nederland ligt, is een exclusief en onderhoudsarm dek van Esthec een haalbare keuze. Uw dek kan vanuit de productievestiging in Nederland verscheept worden naar elke denkbare haven.

Schaarste​

Met de dag wordt teak van goede kwaliteit schaarser. De vraag is groter dan het aanbod, met als gevolg illegale kap en ontbossing. Daarnaast worden de prijzen opgedreven. Esthec is daar in tegen prijsvast en de grondstoffen zijn altijd in een constante kwaliteit aanwezig. Kiezen voor Esthec is kiezen voor het behoud van zeldzame natuurlijke grondstoffen.

De kern​

Esthec is sterk en vast materiaal dat wordt gemaakt van composiet en vulstoffen. Het is een innovatie die is gebaseerd op de grote nood voor ecologisch verantwoord bouwmateriaal in de jachtindustrie. Het traditionele bouwen van (teak) dekken moest subtiel worden verlegd om de toekomst van de jachtbouw zeker(der) te stellen. Teak wordt alsmaar schaarser en de nodige ontbossingen zijn bovendien zeer milieuonvriendelijk.​

Het uiterlijk van Esthec maakt de overgang subtiel, de verbeterde eigenschappen zijn juist alles behalve subtiel. Kernachtig verwoord is Esthec erg duurzaam, ecologisch, lichtgewicht, zeer onderhoudsarm, antislip in alle omstandigheden, bestand tegen verschillende weertypen, chemicaliën en vloeistoffen, onverwoestbaar (splintert, scheurt en breekt niet) en is er vrijheid in kleur en ontwerp.

Als je het ons vraagt, is Esthec een revolutionair (relatief) nieuw dekmateriaal, dat een hoofdrol heeft in de nabije en verre toekomst van jachtbouw.

Over ons

Nautifit Jachtservice is al vele jaren actief in de nautische industrie. Ons ervaren team van medewerkers is opgeleid in alle benodigde disciplines, van interieurbouwer, monteur tot elektricien.

Ga snel naar...

Recent nieuws

Volg ons overal

Back To Top